DZIÊKUJEMY ZA POMOC I WSPARCIE

ZESPO£U SZKÓ£ ZAWODOWYCH
Z SIEDZIB¡ W RAWICZU

SPOTKANIE Z CZEKOLADÄ„

Fundacja sfinansowała wyjazd na szkolenie pt. "Spotkanie z czekoladą" w łódzkiej Akademii Czekolady działającej przy firmie Barry Callebaut Polska Sp.z o.o., które odbyło się 8 lutego 2013 r.

Był to bardzo ciekawy i pouczający kurs. Podczas zajęć w łódzkiej Akademii Czekolady przedstawiono nam skąd pochodzi i jak należy produkować czekoladę. Następnie pokazano nam zasady temperowania czekolady. Po czym samodzielnie mogliśmy wykonać temperowanie czekolady i sprawdzić swoje umiejętności, co było niesamowitą zabawą z czekoladą. Kolejną czynnością, którą nauczyłam się podczas kursów było przygotowanie mus czekoladowego do tortów. A także sporządzenie własnego tortu. Podczas zajęć nauczyłam się sporządzać dekoracje z czekolady białej i czarnej. Następna pokazano nam przygotowani korpusów do pralin z nadziewaniem. Wszyscy mogli samodzielnie wykonać praliny o dowolnych kształtach i smaku. Spotkanie z czekoladą to ciekawe doświadczenie zawodowe, którego nie da się zapomnieć.

wypowiedź jednej z uczestniczek kursu

2013-02-10

Fundacja jest na li¶cie organizacji uprawnionych do otrzymywania odpisów 1% za rok 2011