DZI╩KUJEMY ZA POMOC I WSPARCIE

ZESPOúU SZKËú ZAWODOWYCH
Z SIEDZIBí W RAWICZU

SPOTKANIE Z CZEKOLAD─ä

Fundacja sfinansowa┼éa wyjazd na szkolenie pt. "Spotkanie z czekolad─ů" w ┼é├│dzkiej Akademii Czekolady dzia┼éaj─ůcej przy firmie Barry Callebaut Polska Sp.z o.o., kt├│re odby┼éo si─Ö 8 lutego 2013 r.

By┼é to bardzo ciekawy i pouczaj─ůcy kurs. Podczas zaj─Ö─ç w ┼é├│dzkiej Akademii Czekolady przedstawiono nam sk─ůd pochodzi i jak nale┼╝y produkowa─ç czekolad─Ö. Nast─Öpnie pokazano nam zasady temperowania czekolady. Po czym samodzielnie mogli┼Ťmy wykona─ç temperowanie czekolady i sprawdzi─ç swoje umiej─Ötno┼Ťci, co by┼éo niesamowit─ů zabaw─ů z czekolad─ů. Kolejn─ů czynno┼Ťci─ů, kt├│r─ů nauczy┼éam si─Ö podczas kurs├│w by┼éo przygotowanie mus czekoladowego do tort├│w. A tak┼╝e sporz─ůdzenie w┼éasnego tortu. Podczas zaj─Ö─ç nauczy┼éam si─Ö sporz─ůdza─ç dekoracje z czekolady bia┼éej i czarnej. Nast─Öpna pokazano nam przygotowani korpus├│w do pralin z nadziewaniem. Wszyscy mogli samodzielnie wykona─ç praliny o dowolnych kszta┼étach i smaku. Spotkanie z czekolad─ů to ciekawe do┼Ťwiadczenie zawodowe, kt├│rego nie da si─Ö zapomnie─ç.

wypowied┼║ jednej z uczestniczek kursu

2013-02-10

<<-Powrˇt

Fundacja jest na liÂcie organizacji uprawnionych do otrzymywania odpisˇw 1% za rok 2011